HV71 vände och vann hemma mot AIK i premiären. Foto: Bildbyrån

Moralstärkande vändning i premiären för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Underläge med 0-2 i andra perioden.

Men HV71 fick inleda säsongen med en stark vändning mot AIK.

– Det var inte så himla snyggt, men det var jävligt skönt, konstaterade Simon Önerud för SVT Sport efter segern.

”HV71 är bara på besök i allsvenskan.”

Det sa Simon Önerud till SVT Sport inför fredagens hockeyallsvenska premiär på hemmais mot AIK. Jönköping som vill se sig som en hockeytokig stad, har plötsligt sitt stora lag i näst högsta divisionen.

Men klubben har satsat hårt och ambitionen är att ta hissen upp till finrummet redan till våren och låta sejouren i hockeyallsvenskan bli så kortvarig den bara kan.

”Försökte ha lite kul”

Men starten på säsongen fick en lite jobbig start, för det var AIK som ledde efter den första perioden.

– Det är väl ett mål man gör på träning. Jag fick en bra pass i mitten och så försöker man kolla på de yngre och hur de gör på träning, snurra lite och så satt den, sa Noring blygsamt till SVT Sport om målet efter matchen.

Sanningen var att Norin fick pucken utanför offensiv blålinje, avancerade centralt i banan, dribblade bort HV-backen Nichlas Torp med en piruett, innan han med en backhand snyggt lyfte in pucken i nät.

MATCHBILDER: Se inslag från matchen (7.46 in i sändningen)

Stark mittperiod

Den andra perioden hann knappt starta innan Norin var tvåmålsskytt. Den här gången var målet dock inte lika elegant. AIK-backen gled över offensiv blålinje och skickade i väg ett handledsskott som Jonas Gunarsson svagt släppte in under sin vänsterarm.

Men HV71 skulle visa offensiv styrka och vända på resultatet inom loppet av tio minuter.

Jonathan Davidsson satte första, lagkaptenen Simon Önerud kvitterade och Tyler Vesel fullbordade vändningen fram till 3-2 till HV71 efter 40 spelade minuter.

”Inte så himla snyggt...”

Den avslutande perioden blev mållös. Detta trots att AIK tryckte på för en kvittering när man med tre minuter kvar att spela fick med sig ett numerärt överläge och valde att plocka målvakten.

I spel sex mot fyra luktade det länge 3-3 i HV71:s zon, men Jönköpingslaget höll undan och vann sin hockeyallsvenska premiär.

– Det var inte så himla snyggt, men det var jävligt skönt, konstaterade Önerud för SVT Sport efter segern och fortsatte:

– Det är de här uddamålssegrarna som kommer att vara de allra viktigaste i slutändan. Det är små marginaler men det gäller att förtjäna att ha de här marginalerna på sin sida.

KLIPP: Lagkaptenen: ”HV71 är bara på besök i allsvenskan”

HockeyAllsvenskan

HV71 logo

HV71

3 - 2

AIK logo

AIK

0-1, 3-1, 0-0
Husqvarna Garden, Jönköping
Publik: 1935

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.