Hanna Olsson. Foto: Bildbyrån/Arkiv

HV71 befäster serieledningen i SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande HV71 fortsätter att övertyga i SDHL. Hemma mot Göteborg kom åttonde segern på de nionde inledande matcherna i damhockeyligan.

Matchen i Kinnarps arena slutade 3–1 – detta efter att hemmalaget fått en smakstart när Hanna Olsson givit HV71 ledningen redan 1.30 in i den första perioden.

I den andra perioden ökade sedan Felizia Wikner-Zienkiewicz och Kaitlyn Tougas på till 2–0 och 3–0 och skapade sig ett målmässigt försprång som Göteborg aldrig lyckades ta igen.

Anna Borgfeldt reducerade visserligen med åtta minuter kvar – men närmare än så kom inte gästerna från västkusten som därmed är kvar som nästjumbo i tabellen.

HV71 däremot har, med en match mer spelad, hela sju poäng till godo ner till tvåan Brynäs som senare i dag möter AIK på bortaplan.

SDHL

HV71 logo

HV71

3 - 1

Göteborg HC logo

Göteborg HC

1-0, 2-0, 0-1
Kinnarps Arena, Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.