Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
HV71 är en match från SHL. Foto: Bildbyrån

HV71 har kopplat greppet – vann i sudden

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har kopplat greppet om den hockeyallsvenska finalen.

Efter Tyler Kellehers övertidsavgörande mot Björklöven leder man nu med 3–1 i matcher.

– Vi ska se till att inte släppa det här, den fjärde matchen är alltid tuffast att vinna så vi ska göra allt vi kan för att knyta ihop det här redan på söndag, säger HV71:s Fredrik Forsberg till SVT Sport.

Det var den jämnaste finalen hittills, men det var HV71 som hade marginalerna på sin sida. Trots dubbla underlägen lyckades de komma tillbaka och vinna matchen i förlängningen.

– Det är så klart skönt att vinna i sudden, men det var en jämn match som kunde gått åt båda håll så det är otroligt starkt av oss att knipa den här segern, säger Fredrik Forsberg.

Kelleher avgjorde

Avgörandet var snyggt. Hunter Shinkaruk vinklade vidare en passning till en framrusande Myles Powell som i sin tur hittade Tyler Kelleher vid den bortre stolpen. Björklövens målvakt Joona Voutilainen var nära att hinna över och göra räddningen men Kellehers avslut var för bra placerat.

– Det var ett riktigt skönt mål, nu behöver vi en seger till och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Kelleher till C More.

Tre matchbollar för HV71

Nästa match spelas på söndag i Jönköping. HV71 har tre matchbollar, men ni kan glömma att Björklöven har sett slaget som förlorat.

– Det är ganska tufft, man vill ju vinna dom här matcherna och det hade varit en viktig vinst, men inget är över och vi fokuserar på det vi kan påverka. Vi torskar i dag, i morgon får vi vila lite men sen då jävlar kör vi igen, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson till SVT Sport.

HockeyAllsvenskan

IF Björklöven logo

IF Björklöven

2 - 3

HV71 logo

HV71

2-1, 0-1, 0-0, 0-1
Winpos Arena, Umeå
Publik: 5400

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.