• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

HV71 körde över Björklöven fullständigt i den första finalen

Uppdaterad
Publicerad

HV71 är stora favoriter till att ta hem den Hockeyallsvenska finalen mot Björklöven.

I den första matchen visade de varför.

– Jäkligt skönt att vara igång igen, säger HV71:s lagkapten Simon Önerud till C More efter 6–1-segern.

HV71 fick nio dagars matchvila samtidigt som Björklöven och Modo sög musten ur varandra i en semifinalserie över sju matcher. Något som märktes tydligt när den första Hockeyallsvenska finalen inleddes under lördagskvällen. Till en början var det i princip bara ett lag på banan och efter ett tag började hemmamålen rulla in i en stadig takt också.

– Vi har legat på och tränat bra och hela tiden försökt träna som vi spelar matcher, så vi var inte oroliga för att vi skulle vara ringrostiga, säger Simon Önerud.

Efter den första perioden var ställningen 4–1 till HV och då ska man ha i åtanke att de hade bud på fler mål samtidigt som Jonas Gunnarsson i hemmalagets kasse borde ha räddat Alexander Wiklunds 3–1-reducering.

– Vi var sugna på att spela, vi har väntat på det här länge så det var en jäkla glädje, säger HV71:s skarpskytt Fredrik Forsberg till C More.

I början av den andra perioden fick Löven ett gyllene tillfälle att ta sig tillbaka in i matchen när Simon Önerud drog på sig en fyraminutersutvisning för hög klubba, men någon utdelning fick de inte trots ett ganska bra powerplayspel.

I stället fick de se Tyler Kelleher prickskjuta in 5–1 en stund senare och matchen såg avgjord ut.

Mot slutet av den tredje perioden tog Björklöven ut målvakten i ett sista desperat försök att göra match av det hela. Men i stället för en reducering fick de se Christoffer Törngren sätta spiken i kistan med sitt 6–1-mål i öppen kasse.

HockeyAllsvenskan

HV71 logo

HV71

6 - 1

IF Björklöven logo

IF Björklöven

4-1, 1-0, 1-0
Husqvarna Garden, Jönköping
Publik: 7000

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.