Gracen Hirschy. Foto: Bildbyrån

Leksand lever vidare – seger i måstematchen

HV71, med 2–0 i matcher, kunde i dag avgöra kvartsfinalserien mot Leksand.

Men med kniven mot strupen lyckades Leksand hantera pressen och vinna med 3–1.

På förhand sades det vara den mest jämna samt ovissa kvartsfinalserien. Och det tredje kvartsfinalmötet blev återigen en kamp in i det sista där 24 utvisningsminuter satte sin prägel på matchen.

I den första perioden drog HV71 på sig tre utvisningar vilket gav gästande Leksand chans på chans att koppla greppet om matchen och spräcka nollan. Hemmalaget såg däremot ut att klara av spelet i numerärt underläge men sekunden laget skulle bli fulltaliga kunde Leksands Gracen Hirschy öppna upp målskyttet med ett tungt skott från backposition.

Stängde matchen i slutminuten

Jönköpingslaget kunde sedan sätta den viktiga kvitteringen, även det i numerärt överläge, efter att Rosa Lindstedt tryckt in returen från av Felizia Wikner-Zienkiewicz till 1–1.

Trots kvitteringen var gästerna starkast i den tredje perioden. Tre minuter efter 1–1-målet kunde Emma Lind trycka in pucken vid den bortre stolpen till 2–1.

I slutminuterna drabbades HV71 av ytterligare en utvisning och i ett sista tappert försök att utjämna matchen begärde huvudtränaren Lucar Frey timeout. Men i stället för att ta matchen till förlängning kunde kanadensiskan Danielle Stone stänga matchen med knappt 45 sekunder kvar och fastställa slutresultatet till 3–1.

I och med Leksands seger lever kvartsfinalserien vidare.

I matchserien mellan Djurgården och Linköping kopplade de sistnämnda greppet om semifinalplatsen. Linköping leder där med 2–1 i matcher. Dagens match slutade 3–1 till LHC.