Danielle Stones HV71 blev poänglöst för första gången denna säsong. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

HV71 poänglöst – för första gången

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har rivstartat SDHL, och leder serien överlägset.

Men i kväll blev laget för första gången denna säsong poänglöst.

Djurgården bröt sviten, efter att ha vänt i den sista perioden.

Efter flera år där Luleå dominerat SHDL och tagit hem serien i överlägsen stil så har det istället varit HV71 som varit överlägsna i början av säsongen 2018/19.

Och det började bra även i dag, då de mötte formstarka Djurgården, som kom till Jönköping med sju raka segrar.

Ridgewell storspelade

Det var nämligen HV71 som inledde matchen starkast, och de tog även ledningen 6.05 in i den andra perioden då Michelle Löwenhielm i spel fem mot tre gjorde 1–0.

Och det var nära att det blev även 2–0, men Djurgårdens storspelande målvakt Samantha Ridgewell gjorde några riktigt högklassiga räddningar.

Hård HV-press

Men istället kunde Djurgården i den tredje perioden vända, med tre raka mål. Spiken i kistan gjorde, för andra dagen i rad, den nyblivna landslagsspelaren Josefine Bouveng som i ett tre mot ett-läge satte 3–1 efter 52.39.

I slutet pressade HV71 på hårt, men lyckades inte göra någon reducering. Därmed utökades Djurgårdens segersvit till åtta matcher, medan HV:s fina svit med poäng i 13 raka matcher tog slut.

HV71 behåller dock serieledningen, med tio poäng ner till den nya serietvåan Djurgården.

SDHL

HV71 logo

HV71

1 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 1-0, 0-3
Kinnarps Arena, Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.