Fredrik Forsberg blev tvåmålsskytt för HV71. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

HV71:s jättevändning – två mål i sista minuten

Kristianstad var på väg mot femte raka segern.

Men HV71 plockade målvakten och gjorde två mål – det sista med fem sekunder kvar av ordinarie tid.

Jönköpingslaget vann sedan på straffar.

Kristianstad klarade sig med nöd och näppe kvar i hockeyallsvenskan i fjol. Den här säsongen inleddes med sex raka förluster innan segrarna började trilla in.

Mot tabellettan HV71 var ett formstarkt Kristianstad på väg mot femte trepoängaren i följd.

Sex minuter in i den första perioden hade de skaffat sig en 2-0-ledning efter mål av Malte Sjögren och Gustav Olhaver. Jönköpingslaget hämtade upp underläget i början av mellanakten, men kort efter kvitteringsmålet var det återigen ett tvåmålsunderläge för hemmalaget efter nytt mål av Sjögren.

Mållös förlängning

Ledningen stod sig sedan tills det återstod en knapp minut av den tredje perioden.

Men storfavoriten HV71 plockade målvakten Filip Larsson och gjorde först 3-4 innan Måns Lindbäck satte 4-4 med fem sekunder kvar av ordinarie tid.

Förlängningen blev mållös och därefter fullbordade Jönköpingslaget vändningen på straffar, där såväl tvåmålsskytten Fredrik Forsberg som Taylor Matson överlistade Kristianstads Olof Lindbom.

KLIPP: Här tar Rögle ledningen med två sekunder kvar av perioden (28 oktober)