Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kent Norberg om kaoset som varit Foto: Bildbyrån

HV71:s sportchef: ”Om jag är nästa man som ska bort...”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i måndags som Tommy Samuelsson, 63, fick sparken som tränare för HV71. Det var ett beslut som fattades av klubbens styrelse och inte sportchefen Kent Norberg.

– Om jag är nästa man som ska bort eller vad det kan vara, jag kan inte gå och fundera i de banorna, säger han till SVT Sport.

HV71 ligger näst sist i SHL och det ledde till att Tommy Samuelsson fick sparken i måndags. I en intervju med Expressen berättade Samuelsson att beslutet var styrelsens och inte Kent Norbergs.

Så här säger sportchefen själv om det:

– Jag har aldrig varit något större fan av att sparka tränare, samtidigt såg jag ju att vi inte har fått till det resultatmässigt. Vi har förstärkt laget och tagit in Hjalmarsson, LaLeggia, Kaski, Lenc och Shore, men vi har tagit mindre poäng sedan dess. Någonstans så kände jag också att det eventuellt skulle göras något. Sedan var väl frågan om när det skulle göras. Skulle vi ge det en vecka till eller inte? Och där var ju styrelsen väldigt tydlig, säger Norberg.

”Jag vet att många säger”

Att styrelsen fattar det slutgiltiga beslutet, och inte sportchefen, har gjort att Norbergs mandat i klubben har ifrågasatts.

– Jag vet att många säger att min roll undermineras, och visst det kan säkert vara så. Samtidigt har jag varit med på hela resan och jag har också varit frustrerad över att resultaten inte har kommit. Jag accepterar styrelsens beslut och tror också att det i längden var nödvändigt.

Vad beslutsgången i det här fallet betyder för Norbergs framtid i klubben vill han inte spekulera i.

– Ingen aning. Jag lever här och nu. Sedan om jag är nästa man som ska bort eller vad det kan vara, jag kan inte gå och fundera i de banorna. Jag måste göra mitt jobb för HV71, säger han och fortsätter:

– Jag har en jättebra relation med styrelsen. Det är inget problem så, absolut inte.

Norberg har inte tagit illa upp för att styrelsen fattade beslutet att sparka Samuelsson och assisterande tränaren Fredrik Stillman.

– Jag har inga problem med det. Jag vet att det var ett speciellt beslut. Jag har inget mer att kommentera kring det. Jag har i alla fall fullt förtroende då det gäller spelare och så. Det är nog inte första gången som en styrelse har sparkat en tränare utan att kanske sportchefen har velat det.

Johan Lindbom har tagit över huvudansvaret som tränare resten av säsongen.

Ikväll har Hockeykväll stort fokus på HV71. Se sändningen klockan 22.00 i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.