Foto: Bildbyrån

HV-spelaren stängs av efter huvudtackling

Uppdaterad
Publicerad

23-åriga HV-spelaren Claudia Kepler stängs av fyra matcher efter att hon delat ut en huvudtackling mot en Luleåback i helgens möte i SDHL. Det meddelade disciplinnämnden i dag.

Det var i fredags, i mötet mellan Luleå och HV71 i SDHL, som HV71:s forward Claudia Kepler tacklade Luleåbacken Pernilla Forsgren.

Amerikanskan fick matchstraff efter huvudtacklingen men nu meddelar disciplinnämnden att 23-åringen stängs av i fyra matcher.

Om två veckor inleds kvartsfinalerna där HV71 ställs mot Leksand. Kepler missar därmed de första kvartsfinalmatcherna och kan tidigast komma tillbaka till en potentiell femte och avgörande match.

Ny smäll för Brynäs

Brynäs som redan blivit av med sin stjärna Jennifer Wakefield, som åkte hem igår på grund av hjärnskakning, drabbas nu av ytterligare ett bakslag.

Disciplinnämnden meddelar nämligen att forwarden Andréa Cordoba stängs av två matcher efter ett slagsmål i lördagens match mellan SDE HF och Brynäs IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.