Anna Borgqvist i SDHL-finalen. Foto: Bildbyrån

HV71-stjärnan kan sluta: ”Jag vet inte om jag orkar mer”

Uppdaterad
Publicerad

När SDHL beslutade att stänga ner hela säsongen var det en enorm förlust för många spelare.

Främst kanske för HV71 och Anna Borgqvist som hade en seger från ett SM-guld.

Nu kan den 27-årige damkronorspelaren sluta.

– Jag känner mig rånad på SM-guldet och har tappat lusten helt för hockeyn, säger hon till JP.

Anna Borgqvist har varit och är en bärande stomme i landslaget och i Jönköpingsklubben.

Ett högt uppsatt mål i Anna Borgqvists karriär har varit att vinna ett SM-guld. I år såg det ut som att hon och HV71:s stora dröm skulle gå i uppfyllelse men då ställdes slutspelet in – mitt i finalserien.

– Vi satte poängrekord, vann alla slutspelsmatcher och den första finalen. Jag tycker att man borde ha delat ut guldet på de resultaten. Man vill inte vinna guld på det sättet, men det hade känts mer rättvist än att vi inte får något guld alls. Det är brutalt, säger Anna Borgqvist till Jönköpings-Posten.

Och just nu ser hon det som väldigt svårt att komma tillbaka.

– Jag är helt mentalt slut. Jag vet inte om jag orkar mer. Jag älskar att spela hockey, det är det bästa jag vet. Jag flyttade hit för att ta guldet och gå klart min utbildning. Utbildningen är jag klar med men guldet har jag inte. Jag känner mig rånad på SM-guldet och har tappat lusten helt för hockeyn, säger Borgqvist men stänger inte dörren helt utan lägger sedan till:

– Men jag hoppas att jag kan hitta motivationen igen om några månader. Men nu är det bara tungt, säger hon till tidningen.

KLIPP: HV71:s general manager Peter Ekelund om beslutet att stänga ner säsongen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.