Jenni Asserholt, utvecklingsansvarig för damsidan tycker att guldet borde tilldelas HV71. Foto: TT

Jennie Asserholt om beskedet från Svenska Ishockeyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Med vinst i en spelad finalmatch avbryts nu säsongen för HV71 i SDHL. Ett besked som kommer som ett dråpslag menar Jenni Asserholt, före detta spelare och nu utvecklingsansvarig för damsidan i klubben.

– Vi är alla väldigt tagna av bedskedet. Jag vet inte vad jag ska säga mer. Jag lider med tjejerna.

HV71 som överlägset vann serien har haft guldvittring och med endast två resterande matcher att spela i finalen får nu resan ett plötsligt slut. Och Jenni Asserholt menar, att eftersom laget vunnit en av finalmatcherna, borde guldet tillfalla HV71.

Corona Jönköping

– Där skiljer sig ju det här beskedet från herrarna. Vi har kommit längre i slutspelet och borde tilldelats guldet faktiskt. Det hade varit rättvist.

Hon fortsätter:

– Vi vill kanske inte vinna på det sättet men när situationen nu är som den är.

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Det finns spelare som har utgående kontrakt, det kommer aldrig bli samma trupp som får slutföra det här. Det är sorgligt.

Tagit det hårt

HV 71:s Hanna Olsson säger till SVT Sport att hon inte är förvånad över beslutet.

– Man hänger ju med vad som händer runt om i världen och då blir man inte jättechockad att det händer. Det är extra surt när vi hade påbörjat finalen. Det är så nära, men ändå så långt bort.

Hon beskriver att en tomhet nu infunnit sig.

– Just nu är det tråkigt att man inte ens kan se sig själv som en vinnare. Det har varit ledsna miner från alla håll och vissa har tagit det hårdare än andra. Det är en stor tomhet, säger Hanna Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet