Mattias Tedenby matchhjälte för HV71 när de besegrade Luleå med 3-2. Foto: Bildbyrån

HV71 vann svängig match

Efter omstarten i SHL drabbades HV71 och Luleå samman och det blev en match som svängde en hel del. HV71 kopplade greppet, tappade det, men stod till slut som vinnare med 3–2.

Luleå började piggt i den första perioden, men Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-kassen gjorde ett par briljanta räddningar och höll målet fritt från påhälsning.

I stället var det HV71 som skulle ta ledningen. När Luleå hade blivit fulltaligt efter en utvisning drog Lawrence Pilut till från blå linjen och det var 1–0. I och med målet gick Pilut upp i delad ledning i HV71:s interna poängliga med Sebastian Wännström.

HV71 var det bättre laget i inledningsperioden. Laget forecheckade Luleå högt och det skulle bli mer HV i mittenperioden. Den här gången var det Martin Thörnberg som gjorde ett av sina enklare mål i karriären. Efter förarbete av Kevin Stenlund kunde Thörnberg slå in 2–0-pucken i tom kasse. Domarna valde att videogranska målet efter en incident innan målet, men godkände det till slut.

Hettade till

Efter detta hettade det till ordentligt mellan Oscar Sundh i hemmalaget och Luleås Gustav Rydahl. Båda fick givetvis sätta sig i utvisningsbåset efter detta.

Luleå blev mot slutet av perioden offensivare och satte hårdare press på HV71. Därför kom inte Karl Fabricius 1–2-reducering oväntat. Han styrde in ett skott från Oscar Engsund.

När det bara var fyra sekunder kvar av andra perioden fick Luleås ett psykologiskt mål. Christoffer Persson i HV71 drog på sig en onödig utvisning i slutsekunderna och på den kunde Emil Larsson sätta pucken fram till 2–2 med en backhand.

Luleås bakslag – Harju fick utgå

I slutperioden hade Lawrence Pilut ett stolpskott när Luleå hade en utvisning, men bara några sekunder senare small det bakom Joel Lassinantti. Målskytt fram till 3–2 var Mattias Tedenby. Det small ytterligare en gång, men då var det dags för slagsmål nummer två i matchen. Nu var det Kevin Stenlund i HV och Ryan Johnston i Luleå som drabbade samman.

I HV71 var Stefan Elliot och Lawrence Pilut bästa backar. Kevin Stenlund och Mattias Tedenby var piggast framåt. Luleå fick ett bakslag på uppvärmningen då Johan Harju inte kunde komma till spel. Bästa backar var Joonas Jalvanti och Daniel Sondell. Bland forwards ska Petter Emanuelsson och Emil Larsson nämnas.