Hyllningen: ”Spelar en ishockey som jag inte har sett den här säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad besegrade Skellefteå på hemmais och gick därmed upp till 3-1 i matcher i kvartsfinalserien. Då hyllas de stort av SVT-experten Jonas Andersson i ”Hockeykväll”.

– Det här är något enormt, säger han.

Efter två perioder i den fjärde kvartsfinalen ledde Färjestad skottstatistiken med 26-8. Det betydde framför allt på att de dominerade det fysiska spelet mot Skellefteå.

Det hyllas av Jonas Andersson.

– Att Färjestad skulle spela så här bra trodde jag inte. Det här är något enormt tycker jag. I de två första perioderna går Färjestad ut och dominerar totalt. De kör över Skellefteå. De spelar en ishockey som jag inte har sett ett SHL-lag göra den här säsongen. Det är tyngd, kreativitet, skridskoåkning och så vinner de varenda närkamp, säger han och fortsätter:

– Skellefteå vill vara kreativa med pucken, men de får ingen tid. Färjestad fullföljer varenda tackling och de har så hög fart på skridskorna.

En av de som leder laget i det fysiska spelet är Gustav Rydahl.

– Vi spelar som vi ska. Vi är fysiska och ettriga och då får de inte så mycket tid på sig. Det är bara att jobba på stenhårt så ska det gå vägen, säger hanl.

Tomas Mitell, som tillträdde som tränare under säsongen, var nöjd med sitt lag.

– Jag tyckte vi var riktigt bra i två perioder. Bra intensitet och bra skridskoåkning. Jag är väldigt nöjd med prestationen och vi vann rättvist.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

4 - 1

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-0, 1-0, 3-1
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8098

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.