Läget har ljusnat i Sveriges magsjukehärjade JVM-lag inför onsdagens kvartsfinal. Foto: TT.

Inför JVM-kvarten: Sjukläget kraftigt förbättrat

Uppdaterad
Publicerad

Läget i Juniorkronornas magsjukedrabbade JVM-trupp har förbättrats. Det kommer glädjebesked inför onsdagens kvartsfinal mot Schweiz.

– Alla är på bättringsvägen och vi hoppas att alla kommer till spel, säger förbundskaptenen Tomas Montén till SVT Sport.

Inför gruppspelsmatchen mot Kazakstan (4–1) under nyårsnatten svensk tid drabbades fem spelare och två ledare av magsjuka i Vancouver, Kanada.

Rickard Hugg har tillfrisknat snabbast och spelar definitivt kvartsfinalen mot Schweiz under onsdagen (klockan 22.00 svensk tid). Han hade kunnat spela redan på nyårsaftonen.

– Hugg skulle ha kunnat spelat redan igår men vi valde att göra så här. Nu håller vi dem isolerade ett tag till sen hoppas jag alla är med i morgon, fortsätter Montén.

”De fyller på med vätska”

Det stora bekymret med magsjuka är att kroppen dränerats på vätska och att spelarna kan ha tappat i energi.

– De fyller på med vätska, de äter bra. Det är framför allt tappet av vätska som kan ställa till det i form av prestation men att de ska vara med har jag stora förhoppningar på.

Även om Schweiz på pappret är det lättaste kvartsfinalmotståndet som Sverige kunnat stöta på råder ingen risk för underskattning, speciellt inte med magsjukan som härjat i laget.

– Ska vi slå Schweiz måste vi vara minst lika bra som mot USA och Finland. Ingen ska tro något annat, slår Montén fast.

Förutom Hugg är det Philip Broberg, Adam Ginning och Filip Sveningsson som Montén räknar med. Det kan vara osäkrare kring Johan Södergran, den i kvintetten som insjuknade sist.

Så spelas kvartarna (svensk tid):

2 jan: Sverige – Schweiz 22.00 (TV4)

3 jan: Kanada – Finland 00.30 (SVT1)

3 jan: USA – Tjeckien 02.00 (TV4)

3 jan: Ryssland – Slovakien 04.30 (SVT2)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.