Experten om magsjukan: ”Ett orosmoln”.

Experten om magsjukan: ”Ett orosmoln”

Uppdaterad
Publicerad

Det är för tidigt att säga exakt hur magsjukan som drabbat fyra spelare kommer att påverka Juniorkronorna i deras kommande VM-turnering. Kvällens match kommer de vinna ändå, menar SVT Sports expert Jonas Andersson.
– Vi hade vunnit med fyra backar. Men det är helt klart ett orosmoln, säger han.

Fyra spelare i Sveriges JVM-trupp har insjuknat i magsjuka, Adam Ginning, Rickard Hugg, Filip Svenningsson och Philip Broberg, har alla isolerats.

Oroväckande helt klart, men ännu ingen anledning till panik, menar SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Det är svårt att dra för stora växlar, det kan gå över efter en dag men det kan också handla om två veckor. Men inför matchen i kväll (Kazakstan, 00.30), spelar det ingen roll, det är bara om det sprider sig, säger Jonas Andersson från Vancouver.

”Kan ta bort fokus”

– Tyvärr blir det mycket spekulationer, men det är helt klart ett orosmoln, fortsätter han.

Du har spelat mästerskap med landslaget – hur tänker man som frisk spelare i detta läget?

– Man tänker inte så mycket, åtminstone gjorde inte jag det. Man är så fokuserad på själva turneringen. Det går liksom inte att påverka. Ska man se det positivt kan det vara en grej som tar bort lite fokus.

Ingen nyckelspelare

Vilken spelare kommer att saknas mest?

– Det största problemet är att det är två backar skadade och på så sätt får de spela på fem backar. Men det är inget problem i kväll, vi hade vunnit med fyra backar.

– Men ingen av de är någon nyckelspelare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer