Linköping klättrar till slutspelsplats

Uppdaterad
Publicerad

Näst sista omgången.

Då klättrade Linköping till slutspelsplats efter ny seger.

Linköping gör allt för att avsluta grundserien snyggt, och försöka ta sig till slutspel. Hemma mot Örebro fick klubben hela arenan att ställa sig upp tre minuter före slutsignal, och LHC tog sin tredje raka vinst i SHL.

4–0 där Marcus Högberg räddade 19 skott. Hans tredje hållna nolla på de fem senaste matcherna.

Spelarna som låg bakom trepoängaren framåt var bland andra Patrick Russell, som öppnade målskyttet med sitt 18:e mål för säsongen, och Robert Lantosi som läckert spelade fram till 2–0-målet och var själv den som fastställde slutresultatet. 44 sekunder in i sista perioden tog han sig snyggt fram och tryckte in 4–0.

Möter Frölunda i sista omgången

Vinsten gjorde att Linköping tog sig över såväl Oskarshamn, som Brynäs och som Malmö i tabellen och ligger nia inför avslutande omgången. En position som i nuläget tar LHC till åttondelsfinal.

– Vi är aktiva, aggressiva och vinner så gott som alla 50–50-situationer. Dessutom har vi ett hett powerplay för tillfället. När det gäller mitt mål blev jag förvånad att returen hamnade precis på tejpen. Inte svårt att sätta den där, säger 3–0-målskytten Christoffer Ehn i C Mores sändning.

I sista omgången, som avgörs på torsdag, ställs Linköping mot Frölunda på bortais.

Örebro har redan säkrat sin slutspelsplats, och avslutar grundserien mot Skellefteå.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

4 - 0

Örebro HK logo

Örebro HK

1-0, 2-0, 1-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 7053

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.