På bilden till höger ses Sophie Kratzer (t.h) krama om tyska lagkamraten Andrea Lanzl (t.v). Foto: TT Nyhetsbyrån/Minas Panagiotakis, HHOF-IIHF

Ishockeyspelaren Sophie Kratzer död i cancer

Uppdaterad
Publicerad

Tyska ishockeyspelaren Sophie Kratzer är död.

Hon dog i cancer.

Hon blev 30 år gammal.

– Fy satan så hemskt, säger Linköping HC:s Pernilla Winberg till Aftonbladet.

Sophie Kratzer, som har representerat det tyska hockeylandslaget i OS och VM, har sedan en tid tillbaka varit sjuk i cancer. Förra veckan dog hon.

Kratzer blev 30 år gammal.

Pernilla Winberg, Linköping HC, spelade mot Kratzer i VM 2013. Hon blev chockad när hon läste nyheten.

– Det är riktigt hemskt att läsa. Jag har spelat så många gånger mot henne, men visste inte ens att hon hade fått cancer. Det var en chock att läsa att hon gått bort. Livet är så pass mycket större än idrotten i sig, så man får perspektiv av att höra det här, säger Winberg till Aftonbladet.

Deltog i fem världsmästerskap

Kratzer tillhörde ESC Planegg i Bundesliga mellan åren 2003 och 2017. Hon var med och tog Tyskland till en sjunde plats i Sotji-OS 2014. Kratzer var även tongivande i den tyska truppen som tog en fjärde plats i VM 2017, det var landets bästa resultat någonsin. Det blev totalt fem världsmästerskap för Kratzer.

Hon begravs den 25 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.