Foto: Bildbyrån

Linköpings förlustsvit över – vann över Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Linköpings förlustsvit stannade på tio matcher. I dag besegrades Oskarshamn med 4-2 efter dramatiska slutminuter.

– Vi har suktat och längat efter en seger men nu är det tillbaka till ödmjukheten, säger en lättad Patrik Lundh till C More och fortsätter.

– Det var precis det här som vi behövde. Vi fick till en krigarseger. Vi spelade bra i två perioder och sedan blev det lite panik i tredje, vilket är förståeligt, men jag tycker att vi redde ut det bra, säger Lundh.

Mål från Henrik Törnqvist, Jarno Kärki och lagkaptenen Jonas Junland gav 3-0 efter den första perioden. Men sedan jobbade sig Oskarshamn in i matchen och gick för ett kvitteringsmål vid 3-2.

Lundh fastställde slutresultatet i sin 500:e match

Andrew Gordon fick ett rent friläge att definitivt avgöra matchen för Linköping med tre minuter kvar men Tex Williamsson räddade. När Williamsson plockades ut assisterade Gordon till Lundh som satte avslutande 4-2 i öppen kasse med halvminuten kvar, detta i sin 500:e SHL-match.

Gästernas Nolan Zajac reducerade drygt sex minuter in i mittakten. Fullträffen skickades in i powerplay. Och i inledningen av den sista perioden fixade Lance Bouma, med NHL-förflutet, ytterligare ett reduceringsmål, 3-2, kyligt inlagt med en backhand i boxplay efter en snabb omställning.

– Vi ger bort matchen i första perioden. Sedan studsar vi tillbaka men det var så dags då, säger Oskarshamns tränare Martin Filander besviket.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

4 - 2

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

3-0, 0-1, 1-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.