Skellefteås Jacob Olofsson missar junior-VM. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Jacob Olofsson missar junior-VM

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Olofsson missar junior-VM.

Skellefteås center har ådragit sig en skada på överkroppen.

– JVM är inte aktuellt, säger läkaren Erkki Vänäläinen.

Under en träning tidigare denna vecka var olyckan framme. Och nu står det klart att skadan är så pass allvarlig att han skadar JVM som startar senare denna vecka.

– Det är inte så roligt, jag har inte så mycket ord just nu. Det kanske är bättre att man att man inte säger så mycket. Så besviken är jag, säger han till Norran och fortsätter:

JVM i ishockey

Vem som ersätter Olofsson i JVM-truppen är inte presenterat.

– Vi kommer presentera en spelare innan söndag som ersätter Jacob. Vi har pratat inom ledarstaben nu för en timme sedan och har ett par namn vi kommer välja mellan, säger förbundskapten Tomas Montén till Expressen, där han även säger att tappet av Olofsson är tufft:

– Det är så klart ett jättetungt besked både för oss och för Jacob. Vi hade innan inte den bredaste forwardsuppsättningen sedan tidigare och nu när det här sker så... Det är klart att vi kanske inte skrämmer många lag med det vi har nu, säger han.

Junior-VM i Tjeckien startar den 26 december och sänds här på SVT.

ARKIV: Så var JVM 2018/19

JVM 2019/20

Junior-VM avgörs i tjeckiska Ostrava och Trinec mellan 26 december och 5 januari. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Trinec där också två av fyra kvartsfinaler avgörs, resten av slutspelet går i Ostrava.

Sveriges JVM-matcher:

26/12 Sverige–Finland (19.00).

28/12 Schweiz–Sverige (19.00).

30/12 Kazakstan–Sverige (15.00).

31/12 Sverige–Slovakien (15.00).

Kvartsfinalerna spelas 2, semifinalerna 4 och medaljmatcherna 5 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet