Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jan Sandström hyllades av Luleå – fick tröjan hissad

Uppdaterad
Publicerad

1047 matcher i Luleå under 17 raka säsonger.

Jan Sandström fick sin tröja med nummer 7 hissad inför matchen mot Malmö.

– Jag är evigt tacksam för all kärlek jag fått genom åren, och som jag fortfarande får, säger Sandström under sitt tal.

Jan Sandström kom till Luleå inför säsongen 2001/2002 och spelade sedan 1047 matcher under 17 säsonger på blålinjen för Norrbottenlaget. Backen lade av efter slutspelsuttåget 2018 och innehar fortfarande rekordet över flest grundseriematcher i SHL-historien med 952 matcher. De allra flesta i Luleå, men även drygt 100 i AIK.

Under tiden i Luleå fick han spela flera SM-finaler och vinna en CHL-titel. Sandström deltog även i VM 2007 för Sverige.

Sandström gör nu sällskap i taket med Stefan Nilsson (nummer 4), Johan Strömwall (12), Roger Åkerström och Jarmo Myllys (28).

Inför matchen värmde samtliga Luleåspelare upp i tröjor med nummer 7 på ryggen. Luleå vann sedan matchen med 4–0 och bröt därmed sin sex matcher långa förlustsvit. Malmös förlustsvit är fortfarande vid liv och är nu upp i sex matcher.

Se hyllningen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.