Jesper Bratt hjälte för New Jersey – avgjorde galna målkalaset

Uppdaterad
Publicerad

New Jersey höll på att tappa allt. Då klev Jesper Bratt fram och räddade dagen med sitt avgörande 6-5-mål.

New Jersey såg ut att gå mot en säker seger borta mot Vancouver där man ledde matchen med 5-2 en bra bit in i den tredje perioden.

Gästerna ledde mycket tack vare att bröderna Jack och Luke Hughes i New Jersey med varsitt mål inledningsvis hade ett tydligt övertag på storebrorsan Quinn, lagkaptenen i Vancouver.

I den tredje perioden vaknade dock både Quinn och Vancouver till och med tre raka mål, där Quinn assisterade till två, var det kvitterat i matchen efter Nils Höglanders 5-5 mål.

– Det var absolut en cool kväll för bröderna att få vara med om. Vårt fokus var såklart hela tiden endast på att vinna matchen och ta två poäng, säger Jesper Bratt till Expressen efter segern.

Matchens slutminuter var vidöppna, men då klev Jesper Bratt fram och avgjorde med att göra sitt andra mål i matchen när 35 sekunder återstod att spela av den tredje perioden.

New Jersey vann med 6-5 och har nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

5 - 6

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

2-4, 0-1, 3-1
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18983

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.