Jesper Bratt: ”Känner mig fullt redo att lira”

Uppdaterad
Publicerad

Efter smällen mot Italien tvingades Jesper Bratt till vila, men var tillbaka på isen mot Schweiz och gjorde några byten. Idag mot Lettland ska forwarden kunna spela för fullt.
– Det känns bra, sa Bratt till SVT Sport efter morgonträningen.

Jesper Bratt gjorde två assist på de två inledande VM-matcherna mot Tjeckien och Italien, men i Italienmötet åkte han på en tuff smäll och tvingades stå över matcherna mot Österrike och Norge.

Mot Schweiz spelade han något byte bara. Men nu ska forwarden från New Jersey Devils vara tillbaka för dagens möte med Lettland.

– Som det har känts på träningarna så känner jag mig fullt redo för att lira, säger Bratt till SVT Sport.

Bratt med 33 poäng under NHL:s grundserie vet vad som väntar idag. En match som kommer likna den mot Schweiz sist.

– Lettland är ett bra lag. De spelar lite som Schweiz gör. De spelar bra defensivt och har många snabba spelvändningar med snabba forwards. Det kommer bli en tuff match.

Och att matchen betyder mycket är Bratt medveten om. Laget kommer gå för fullt för att vinna, både idag och mot Ryssland senare, och säkra en bra placering i gruppspelet.

– Man vill ju gå in i slutspelet som en vinnare, med en bra känsla, så det är så klart viktigt att vinna dem. Det blir en värdemätare liksom, säger Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer