Joakim Eriksson lämnar Djurgården. Foto: Bildbyrån

Joakim Eriksson lämnar Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Eriksson säger upp sig som sportchef i Djurgården, meddelar SHL-klubben på sin hemsida.

Han lämnar med omedelbar verkan.

– Jocke upplever att det inte fanns förtroende för honom och det är därför han har sagt upp sig, säger ordförande Kaarel Lehiste till SVT Sport.

Djurgården ligger sist i SHL och har en nattsvart månad bakom där den sportsliga krisen överskuggats av kontroversen gällande Linus Videll.

På onsdagskvällen meddelade klubben att Joakim Eriksson, som tillträdde som sportchef för sex år sedan, nu lämnar rollen med omedelbar verkan.

Denna höst har det mesta gått emot oss. Rollen som strategisk sportchef kräver ett ograverat förtroende. När detta ifrågasätts blir uppgiften tung och svår att fullgöra, varför vi respekterar Joakims beslut”, skriver Djurgården på sin sajt.

Vidare skriver SHL-klubben att Tobias Pehrsson, utvecklingsansvarig sportchef, fortsätter som en av två sportchefer, den andre blir K-G Stoppel som kliver in som tillförordnad sportchef.

Saknade förtroende

Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste säger att Eriksson kände att han saknade förtroende, men vill inte svara på hur han själv ser på den frågan.

– Nej, det är överspelat, säger han.

Vad tycker du om hans beslut att säga upp sig?

– Jocke har gjort det för Djurgården Hockeys bästa antar jag och därmed får jag respektera det beslutet och helt enkelt jobba vidare utan Jocke.

Situationen med Linus Videll, är din bild att den har påverkat Jockes beslut?

– Det kan inte jag svara på.

Men frågor hänvisas till dig och han svarar inte i telefon.

– Det kan jag inte hjälpa. Det har jag ingen kommentar om.

Hur tycker du att han har hanterat situationen?

– Det är hanterat av Djurgården Hockey, inte av Jocke. Det är Thomas Kraft (vd) som är huvudansvarig för den hanteringen.

Hur tycker du Djurgården Hockey har hanterat situationen?

– Som Thomas Kraft har kommunicerat så har vi hanterat den på ett korrekt sätt.

SVT Sport har sökt Joakim Eriksson för en kommentar, men utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.