Foto: Bildbyrån

Jokerit drar sig ur KHL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Finska hockeylaget Jokerit drar sig ur KHL-slutspelet.

Det meddelar nu klubben på sin hemsida.

– Världen går igenom väldigt riktigt svåra tider just nu, säger klubbens ordförande Jari Kurri till klubbens hemsida.

Den finska ishockeylaget Jokerit meddelade i tisdags att man inte tänkte lämna den ryska ligan, men efter Rysslands invasion av Ukraina under gårdagen höjdes rösterna igen.

KHL-slutspelet börjar nästa vecka och Jokerit, som anslöt till den ryska ligan inför säsongen 2014/2015, skulle ha varit med där. Under fredagsmorgonen meddelade Jokerit på sin hemsida att de inte kommer att fullfölja årets säsong av KHL.

– På torsdagsmorgonen var min position i det hela glasklar, men i enlighet med de riktlinjer som finns i KHL diskuterade jag med ligan och det är därför vi tråkigt nog inte kunnat meddela detta tidigare.

– Världen går igenom riktigt tuffa tider just nu. Våra tankar är med de som drabbas av den här situationen. Vi hoppas att en fredlig lösning snart kan finnas, säger klubbens ordförande Jari Kurri till klubbens hemsida.

I Jokert spelar bland annat svenskarna Philp Holm, John Norman och Anders Lindbäck. Klubben kommer från den finska huvudstaden Helsingfors och har vunnit ligan sex gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.