Anders Lindbäck och Philip Holm. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Jokerit drar sig ur KHL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Enligt finska Iltalehti drar sig Jokerit ur KHL-säsongen.

Dessutom uppges man erbjuda sin spelare att lämna klubben.

1 mars startar KHL-slutspelet. Finska Jokerit – med svenskarna Anders Lindbäck, Philip Holm och John Norman i laget – har kvalificerat sig men verkar inte komma till spel.

Tidigare i veckan krävde klubbens supporterförening att man skulle lämna KHL omedelbart, på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Finska tidningen Iltalehti uppger att så nu blir fallet. Man rapporterar att Jokerit drar sig ur slutspelet – och uppger även att man har tre av varandra oberoende källor som säger att klubben nu erbjuder sina spelare att lämna klubben.

Tidigare i dag sa Jokerits svenske målvakt Anders Lindbäck att man inte fick uttala sig om situationen som utspelar sig i Ukraina.

– Det är hemskt det som händer just nu, men det här är saker som sker över våra huvuden och det är mycket som är väldigt oklart trots att slutspelet egentligen ska inledas om några dagar, sa han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.