Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson kritisk till disciplinnämndens dom mot Albin Lundin. Foto: SVT/TV4

Jonas Andersson kritisk till disciplinnämndens dom mot Albin Lundin

Uppdaterad
Publicerad

Albin Lundin stängs av i tre matcher för att ha kört på en domare.

En felaktig dom anser SVT Sports expert Jonas Andersson.

– För mig är inte det här en avstägning, och om det är det öppnas Pandoras ask, säger han.

Det var knappt halvvägs in i den tredje perioden som Timrås Albin Lundin hoppade in på isen.

Spelet var på andra sidan isen, och Lundin hade blicken ditåt, samtidigt som han åkte framåt – och körde rakt på den assisterande domaren Rickard Nilsson som föll med ryggen rakt ner i isen.

Experten: ”Direkt felaktig”

SHL:s situationsrum anmälde Lundin till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd, som valde att straffa Lundin med tre matchers avstängning och 10 000 kronor i böter.

En dom som SVT Sports expert Jonas Andersson inte är imponerad över.

– Jag tycker att den är direkt felaktig. Det här är ju en konsekvens av att man inför den här säsongen gjorde om regeln. Numera är det så att fysisk kontakt som hade kunnat undvikas och där spelaren uppvisat en likgiltighet ska leda till avstängning, förklarar han, och fortsätter:

– Men det jag inte köper är det att det här inte hade kunnat undvikas, han är helt enkelt inte medveten om honom (domaren). Domaren rör sig längs med blålinjen och ställer Albin Lundin.

– För mig är inte det här en avstängning, och om det är det öppnas Pandoras ask. Då kommer det bli mängder med fler utvisningar och avstängningar som inte ska vara någonting.

SVT Sport har sökt disciplinnämndens ordförande Johan Nordin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.