De svenska Juniorkronorna under JVM 2021. Foto: Bildbyrån

Junior-VM 2024 spelas i Göteborg: ”Roligt och viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Junior-VM i ishockey kommer att spelas i Göteborg 2024.

Det uppger Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

– Att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet.

Det är första gången sedan 2014 som Sverige får chansen att arrangera junior-VM i ishockey. De senaste åren har turneringen spelats i Kanada, Finland, USA och Tjeckien.

– Vi är både glada och nöjda att Junior-VM 2024 ska spelas i Göteborg, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i pressmeddelandet.

JVM i ishockey

– Juniorkronorna skapar ett stort intresse för ishockeyn, och att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott.

Tillsammans med nio andra nationer kommer de svenska Juniorkronorna att spela matcher i Scandinavium och Frölundaborg mellan den 26 december 2023 och den 5 januari 2024.

Ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark hoppas på mycket publik.

– Flera spelare i junior-VM kommer vi få höra talas om i många år framöver, och att se dem som juniorer är riktigt kul så jag hoppas att fler tar chansen att vara på plats i Göteborg, säger Stark.

USA vann JVM 2021 efter seger mot Kanada och är regerande mästare. Sverige har inte vunnit sedan 2012 men har tre silver och ett brons de senaste nio åren.

ARKIV: Här vinner USA JVM-guld – besegrade Kanada i finalen (6 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet