Det blev stökigt efter Leksands 3-0 mål Foto: Bildbyrån

Leksand körde över Modo – nu väntar AIK

Leksand är klara för playoff mot AIK efter en storseger på hemmaplan mot Modo. Leksand vann med hela 6-0 efter att i första perioden kört över gästerna och tagit en ledning med 5-0.

– Vi får be om ursäkt till alla som hejar på Modo i landet. Riksdag och regering, och hela Sverige för den delen. Och kanske några till, det är under all kritik, säger Modos tränare Björn Hellkvist till C More.

Modo hade ingenting att kämpa för i den avslutande matchen av slutspelsserien, och inledningsvis var det tydligt. Redan efter sex minuters spel fick Leksand chansen i spel fem mot tre, och satte då 1-0. I samband med målet drog en av de redan utvisade Modo-spelarna på sig ännu en utvisning för osportsligt uppträdande, och Leksand fick fortsätta spela med två man mer på isen. Leksand kunde sedan några sekunder efter att Modo fått in en extra spelare på isen göra 2-0.

Stökigt efter mål

Efter knappt tolv minuters spel gjorde Leksand 3-0, denna gången i spel fem mot fem. Målet blev för mycket för några av Modo-spelarna på isen, och Daniel Sylwander delade då ut en spearing, och några sekunder senare var det fullt slagsmål mellan spelarna på isen.

Hela situationen resulterade i åtta tvåor för slagsmål, och Daniel Sylwander fick matchstraff för sin spearing. Efter den situationen fick Leksand chansen att spela fem minuter med en man mer, men efter 20 sekunder drog Modo på sig ännu en utvisning, och Leksand fick ännu en chans i spel fem mot tre.

Leksand kunde då sätta 4-0, och en minut efter Modo blivit fulltaligt gjorde Leksand 5-0. Totalt vann Leksand skotten i den första perioden med hela 21-3, och gjorde alltså fler mål än vad Modo hade skott på mål.

”Under all kritik”

Den andra och tredje perioden blev lugnare än den första. Leksand kontrollerade matchen och i den tredje perioden satte hemmalaget slutresultatet 6-0.

Nu väntar AIK för Leksand i en matchserie bäst av tre. Vinnaren kommer att få möta Mora i en bäst av sju serie där vinnaren spelar i SHL nästa säsong.