Foto: Bildbyrån

”Besviken svensk” bakom hotet mot svensk juniorspelare

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Juniorkronorna åkt ur JVM i kvartsfinalen mot Finland så mottog en svensk spelare hot. Efter samma match tog en svensk spelare inte av sig hjälmen under Finlands nationalsång. Men de sakerna har inget med varandra att göra.

– Det handlar inte om någon arg finländsk supporter, utan snarare en besviken svensk, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark till SVT Sport.

Efter att Juniorkronorna åkte ur JVM rapporterades det om hot på sociala medier mot svenska spelare. Just nu håller det Svenska ishockeyförbundets säkerhetsansvarige på med en intern utredning för att avgöra om man går vidare med en polisanmälan eller inte.

Enligt generalsekreterare Johan Stark är det ”primärt en spelare” som har fått hot, men det är inte samma spelare som inte tog av sig hjälmen under den finländska nationalsången.

JVM i ishockey

– Nej, det är det inte. Det finns ingen koppling däremellan. Det handlar inte om någon arg finländsk supporter, utan snarare en besviken svensk.

Är det ett specifikt hot som ni utreder?

– Det är ett som sticker ut lite väl, som jag uppfattar det. Vi får återkomma till det.

KLIPP: Här åker Sverige ur JVM med 24 sekunder kvar av matchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet