Kanada vann VM-premiären mot Finland. Foto: TT

Kanada vände mot Finland i VM-premiären

Just nu pågår damernas ishockey-VM i Kanada och inatt ställdes hemmanationen mot Finland i premiären.

Och det blev en målrik match där Kanada drog det längsta strået och vann med 5-3.

Det var gästerna som tog tag i taktpinnen inledningsvis. Nelli Laitinen inledde målskyttet när hon satte dit 1-0. Den första perioden var Finlands bästa i matchen och det rasslade i nätet ytterligare en gång när Minnamari Tuominen utökade deras ledning till 2-0.

Men i den andra perioden vaknade Kanada. Först reducerade man genom Jamie Rattray och bara 20 sekunder senare kom kvitteringen när Marie-Philip Poulin tryckte in 2-2.

Starkast i slutet

I den sista perioden fullbordade Kanada vändningen när Erin Ambrose sköt in 3-2-målet för hemmanationen. Men Finland gav inte upp. Drygt fem minuter senare kom kvitteringen när Elisa Holopainen satte pucken i mål, assisterad av Rosa Lindstedt.

Kanada skulle dock visa sig vara starkare i slutminuterna.

Sarah Fillier satte 4-3 och Finland valde att ta ut målvakten i hopp om ännu en kvittering. Men då fastställde Brianne Jenner slutresultatet till 5-3 när hon gjorde mål i öppen kasse.

Premiärseger för Kanada i hemma-VM, som pågår mellan den 20 och 31 augusti. Sverige är inte med i årets VM då de degraderades efter den föregående VM-turneringen.

KLIPP: Lundqvist: ”Ett nytt kapitel i min historia” (20 augusti)