• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Kanada har nätat dubbelt mot Tjeckien. Foto: Jason Franson/AP/TT

Kanada slog Tjeckien – klart för semifinal i junior-VM

Uppdaterad
Publicerad

Kanada är klart för semifinal i junior-VM.

Två mål i den första perioden var allt som krävdes i semifinalen mot Tjeckien.

– De imponerar på mig, säger SVT Spors expert Nils Ekman.

Kanada var gruppspelets bästa lag i junior-VM, och laget var enorm favorit inför semifinalen mot Tjeckien.

Och det blev aldrig några problem. Laget var visserligen inte så pass överlägset som många nog hade förväntat sig, men det blev inte mer än två mål från de kanadeniska klubborna.

JVM i ishockey

Tjeckien tog ut målvakten tidigt

Efter dessa mål, som både kom i den första perioden, gjorde laget precis det som de behövde. De skapade visserligen inte exceptionellt många chanser, men de släppte å andra sidan inte till speciellt mycket heller.

Inte förrän i matchavslutningen, efter att Tjeckien tagit ut målvakten redan i den 55:e minuten, skapade tjeckerna något riktigt tryck mot Kanada.

Ryssland i semi

Men istället för att reducera blev det som det så ofta blir med målvakten utplockad, ett mål i öppen kasse för Kanada, då Connor McMichael kunde peta in pucken i det öppna målet.

Därmed är Kanada klart för semifinal, där de får möta Ryssland i semifinalen.

– Vi ser turerningens hittills bästa lag, med turneringens hittills bästa målvakt också. De imponerar på mig, mycket och stort! Alla lagdelar kuggar i och gör en mycket bra insats, säger SVT Sports expert Nils Ekman.

JVM

Kanada logo

Kanada

3 - 0

Tjeckien logo

Tjeckien

2-0, 0-0, 1-0
Edmonton
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet