André Petersson med två mål mot Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Kaptenen ledde vägen när HV71 slog Växjö

SHL bjöd på smålandsderby när bottenlaget HV71 tog emot svenska mästarna Växjö under torsdagskvällen.

HV71:s kapten André Petersson ledde sitt lag till seger med två mål när Jönköpingslaget tog andra vinsten för säsongen.

– Vi har fortfarande mycket att jobba på, säger André Petersson till SVT efter matchen.

Det var ett rejält skott han fick på, HV71:s lagkapten André Petersson, som betydde 1–0 till hemmalaget elva minuter in i första perioden.

HV71 var pressat efter bara en vinst, mot tabelljumbon Oskarshamn, på sex matcher.

Men under torsdagskvällen kom Tomas Monténs mannar ut taggade till tänderna och sänkte fjolårets SM-guldmedaljörer Växjö.

Fredrik Forsberg gjorde 2–0 i den andra perioden innan amerikanske nyförvärvet, backen Bobby Nardella gjorde sitt första mål för HV71 fram till 3–0 i början av tredje.

Joachim Blichfeld reducerade för Växjö, som aldrig kom riktigt nära.

I stället kunde André Petersson göra sitt andra mål för kvällen, i tom kasse.

– Vi tar lite bättre beslut där ute i dag, men vi har fortfarande mycket att jobba på känns det som, säger André Petersson till SVT efter matchen.

Vinst med 4–1 för HV71 i derbyt – lite andrum för tränaren Tomas Montén.