Karlskoga slog ut Södertälje i fyra raka matcher: ”En av mina största förluster”

Uppdaterad
Publicerad

Bik Karlskoga vann med 4-2 mot Södertälje och tog hem kvartsfinalserien med överraskande 4-0 i det hockeyallsvenska slutspelet.

– Det är en av mina största förluster som tränare. Det är bara tomt, säger SSK:s tränare Magnus Bogren.

Det firades stort i hallen efteråt när Karlskoga efter tre raka suddensegrar till slut vann klart. Efter firandet samlades spelarna i mittcirkeln med höjda klubbor. Spelarna ville aldrig sluta tacka fansen och åkte varv på varv för att tacka för stödet.

– Vi pratade om det mentala övertaget som vi hade efter 3-0 i matcher och spelarna slet och kämpade för att hålla fokus även om det fanns en anspänning. Det var hela lagets ”effort”, säger Karlskogas tränare Dennis Hall till TV4 Play.

Det var blytungt och chockartat i Södertälje.

”En av mina största förluster som tränare”

– Det är inte så lätt att säga någonting. Det är en av mina största förluster som tränare. Det är bara tomt, säger SSK:s tränare Magnus Bogren som saknat offensiven och ett effektivt special teams i laget.

– Vi har inte kommit upp i den nivå som vi har, säger Bogren.

SSK hade spel i powerplay när man slarvade och Gustaf Thorell fick ett friläge och lade mycket kyligt in 3-0.

Nu blir det lång vila, 1 eller 2 april, innan det är dags för semifinalserien.

– Det betyder mycket att vi får tid till återhämtning och vi kan nog ta oss längre än så här, säger Karlskogas tränare Dennis Hall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.