Karlsson i svåra smärtor – avbröt matchen

Uppdaterad
Publicerad

Svenske backstjärnan Erik Karlsson har haft stora problem med sina trasiga ljumskar. I nattens femte konferensfinal spelade 28-åringen bara drygt tio minuter innan han tvingades avbryta – och om Karlsson kommer att spela mer i konferensfinalen är oklart.

– Det är klart att vi märker det. Det är ganska så uppenbart att han har stora smärtor, säger Oskar Sundqvist till SVT Sport.

Det blev en förlust för San Jose i nattens femte semifinal och förutom att Kalifornienlaget har stora problem med kniven mot strupen inför match sex så kan inte längre den svenska stjärnbacken Erik Karlsson dölja sina ljumskproblem för motståndarna.

– Jo, men det märks att han har väldigt ont, jag tyckte inte att han var lika rapp i dag som han var förra matchen och då såg han inte heller helt hundra ut, säger den svenske St Louis-stjärnan Oskar Sundqvist till SVT Sport.

Utnyttjar Karlssons skada

Att Karlsson har kraftiga smärtor och därmed inte kan spela på det sättet han brukar är något som motståndarna inte är sena att utnyttja. 

– Vi får se om han spelar något mer. Om han gör det är det bara att fortsätt att försöka göra så han får vända på sig så mycket som möjligt för det kan nog inte vara så skönt just nu, säger Sundqvist och fortsätter:

– Vi vill inte tappa puckarna vid honom utan vill just att han ska vända på sig hela tiden och det tyckte jag att vi gjorde bra i dag. Det är ju ganska så självklart att han har stora smärtor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.