Ottawas Erik Karlsson har spelat matchserien mot Boston på sprutor. Foto: TT

Karlsson: ”Jag har haft fruktansvärt ont”

Uppdaterad
Publicerad

Ottawas Erik Karlsson har spelat matchserien mot Boston med två stressfrakturer i ena hälen. ”Jag har haft fruktansvärt ont men det går ju inte att fundera på det”, säger Karlsson till Sportbladet efter segern inatt.

Karlsson fick skadan när han blockerade ett skott i en match mot Philadelphia den 28 mars och han missade tre av de fem sista matcherna i grundserien. Skadan förvärrades i två möten med Detroit i början av april.

– Jag har spelat på sprutor mot Boston. Det är frustrerande när man jobbat så hårt hela året. Men det är bättre nu och till torsdag bör det vara som vanligt igen, säger Karlsson till ESPN.com.

”Han är en maskin”

Ottawa gick inatt vidare efter seger med 4-2 i matchserien mot Boston och Karlsson har i snitt spelat 30 minuter per match. I match 5 som gick till dubbla övertidsperioder spelade han nästan 42 minuter.

– Han är en maskin, säger Ottawas tränare Guy Boucher.

Ottawa möter New York Rangers i nästa runda med start natten till fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.