William Karlsson fick fira framför supportrarna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karlsson visade vägen för Vegas – inför fullsatta läktare

William Karlsson inledde målskyttet för sitt Vegas när laget slog Colorado med 3-2 på hemmais i den tredje kvartsfinalen i Stanley Cup. Laget fick fira segern inför 17 504 åskådare i en slutsåld arena.

– Det var roligaste matchen att spela på över ett år, säger svensken till Aftonbladet.

Hemmalaget behövde verkligen en seger, för Colorado hade vunnit de två första kvartsfinalerna som spelas i bäst av sju. Och i början av andra perioden visade William Karlsson hur det ska gå till: I trängseln framför mål rafsade han åt sig pucken med skridskon och vispade in en backhandbalja.

Glädjen blev dock kortvarig, för Carl Söderberg kvitterade strax därefter för Colorado.

I början av tredje perioden gick Colorado sedan upp i ledning efter ett mål signerat Mikko Rantanen, assisterad av Gabriel Landeskog, och det såg skakigt ut för Vegas.

Hemmalaget kunde dock avgöra med två mål inom loppet av en minut. Först levererade Jonathan Marchessault en specialare när han stod bakom Colorados mål och slog pucken så turligt att den studsade på Philipp Grubauer i Coloradokassen och in i mål. Sedan styrde Max Pacioretty in ett välriktat slagskott från blå linjen till 3-2 för Vegas, vilket också blev slutresultatet.

– Det känns såklart fruktansvärt skönt, det hade varit tufft om vi förlorat igen, säger William Karlsson.

Colorado leder nu kvartsfinalen med 2-1.

KLIPP: Landeskog tvåmålsskytt i kvartsfinalpremiären (31 maj)

Stanley Cup-slutspelet

Östra divisionen:

Boston–New York Islanders. 2–1 i matcher (bäst av sju). Nästa match natten mot söndag svensk tid.

Västra divisionen:

Colorado–Vegas, 2–1 i matcher. Nästa match natten mot måndag.

Centrala divisionen:

Carolina–Tampa Bay, 1–2 i matcher. Nästa match i dag lördag, svensk tid.

Norra divisionen:

Montreal–Winnipeg, 2–0 i matcher. Nästa match spelas natten mot måndag, svensk tid.