Joakim Fagervall och Andreas Lilja Foto: Bildbyrån

Klart: Duon tar över Redhawks

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Redhawks har gjort klart med nya tränare inför nästa säsong. Ishockeyklubben plockar in Joakim Fagervall som huvudtränare och Andreas Lilja som assisterande. Sedan tidigare finns även Jesper Mattsson (assisterande) och Henning Sohlberg (målvaktstränare) i klubben.

”När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra”, säger Fagervall till Malmös hemsida.

51-åringen kommer närmast från en succésäsong med Björklöven, där han ledde laget till grundserieseger i hockeyallsvenskan.

Andreas Lilja – med 580 NHL-matcher som spelare på kontot och med ett förflutet som spelare i Malmö – har varit assisterande i hockeyallsvenska Kristianstad de två senaste säsongerna.

De ersätter Peter Andersson och Martin Filander i SHL-båset.

Malmö slutade nia i SHL – och Kristianstad, som var nykomling i Hockeyallsvenskan, slutade näst sist, med fyra poäng upp till rätt sida sträcket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.