Björklöven. Foto: Bildbyrån.

Björklöven om beslutet: ”Känner tomhet”

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven hade 1-1 i matcher i den hockeyallsvenska finalen mot Modo.

Men någon chans att knipa SHL-platsen får klubben inte.

– Som människa känns det okej. Som hockeytränare känns det för jävligt, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till SVT Nyheter Västerbotten.

SVT Sport når Björklövens vd Anders Blomberg bara någon minut efter beslutet från förbundet, som lyder att alla slutspel inom ishockeyn ställs in och inga lag flyttas upp eller ner.

Anledningen: risken för coronasmitta.

– Spontant känner jag en tomhet. För oss är det väldigt tråkigt, det var inte avslutet vi hade sett framför oss. Samtidigt får vi förhålla oss till att det är en extraordinär situation, säger Blomberg.

”Vi hade nåt riktigt stort på gång”

Hur påverkar det er i klubben att nu plötsligt få ladda om inför nästa säsong?

– Det är klart att det inte är avslutet vi såg framför oss. Vi har gjort tidernas bästa poängrekord i svensk hockey (121 poäng i grundserien), vi hade nåt riktigt stort på gång. Nu rycks mattan bort under våra fötter. Men det är vad det är och är ju samma för alla.

Du har i en tidigare intervju med oss lyft fram andra förslag på hur kvalet kan lösas (spelas utan publik eller skjutas på framtiden). Hur ser du på att det blev det här beslutet?

– Vi ville ju att det inte skulle vara sportsligt förgäves, utan att man skulle värdera den sportsliga prestation som gjorts. Nu har man inte gjort det. Rätt eller fel går att diskutera, men vi får förhålla oss till och respektera beslutet. Vi får se till att fortsätta på den här inslagna vägen.

Modo: vill inte uttala oss ännu

Hur ser det ut för er gällande smittan, någon indikation på att någon i klubben är i riskzonen?

– Nej, ingen indikation på det i dagsläget, säger Anders Blomberg.

Modo hockeys vd Johan Widebro vill inte uttala sig ännu.

– Klockan 15 kommer det hållas ett ägarmöte inom hockeyallsvenskan, det känns viktigt att få all information först innan vi gör ett uttalande, säger han till SVT Sport.

SVT Nyheter Västerbotten har pratat med ”Lövens” tränare Joakim Fagervall:

– Efter alla jävla bedrövelser efter så många år, nu har vi gjort en kanonsäsong. Klart som fan det dyker upp ett coronavirus, säger Joakim Fagervall.

KLIPP: Marcus Högström om den inställda säsongen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.