John Klingberg blev på nytt hjälte för Dallas i nattens möte med Calgary. Foto: Bildbyrån

Klingberg matchhjälte för Dallas

Uppdaterad
Publicerad

I måndags blev han förlängningshjälte – och i natt avgjorde han när Dallas tog ledningen i åttondelsfinalserien mot Calgary i NHL-slutspelet.

– Jag har tränat hårt på att få igenom handledsskott även om det är mycket folk framför mål, säger Klingberg om sitt 2-1-mål.

Dallas inledde starkast och tog ledningen i den femte åttondelsfinalen mot Calgary via Jamie Benn. Mikael Backlund kvitterade i den första periodens slutminut när han med ett kvickt skott hittade en liten yta under Anton Chudobins plockhandske.

Efter en mållös mittenperiod tog Dallas ledningen igen tidigt i den tredje. Mattias Janmark kämpade till sig pucken vid sargen, letade sig in framför mål, men valde att i stället för att själv slunga pucken mot mål passa bak till John Klingberg, som fick några extra tiondelar att placera pucken till höger om Cam Talbot i Calgarymålet.

– Janmark gjorde ett fantastiskt jobb, säger Klingberg.

Calgary pressade

Målet kom via ett kvickt handledsskott.

– Det känns som att du inte hinner vänta tillräckligt länge för ett slagskott. Jag har tränat hårt de senaste åren, ända sedan jag var ung, på att få igenom handledsskott även om det är mycket folk framför mål. Jag tror att det är något som behövs nuförtiden, säger Klingberg.

Svensken spelade en av huvudrollerna även i måndagens match då hans sena kvittering tvingade fram förlängning där Dallas till slut vann, efter ett skott från Klingberg som styrdes in av lagkamraten Alexander Radulov.

2–1 visade sig stå sig matchen ut i natt. Calgary pressade på för kvittering och bjöd upp till dramatiska slutminuter, där laget med målvakten uttagen fick avsluta matchen med ett 6–4-överläge. Men Dallas lyckades hålla tätt, och tar därmed ledningen i matchserien med 3–2 i bäst av sju matcher. Lagen möts nästa gång på torsdag eller natten mot fredag.

Philadelphia utökar ledning

Philadelphia tog ännu en seger mot Montreal i slutspelet och är nu bara en seger från kvartsfinal. Michael Raffl satte det första målet rätt upp i krysset tidigt i den första perioden och Philippe Myers utökade i den andra till 2–0, vilket också blev slutresultatet.

– Vilket skott av Raffl, han har tränat på den på träning några gånger. Det var skönt att få det tidiga målet, säger Philadelphia-målvakten Carter Hart i Viaplay.

Montreal hade svårt att skapa några vassa lägen mot det stabila försvaret på andra sidan och Philadelphia leder nu åttondelsfinalserien med 3–1 i matcher. Nästa möte mellan lagen är fredag eller natten mot lördag.

KLIPP: Klingberg förlängningshjälte för Dallas (17 augusti 2020)

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

2 - 1

Calgary Flames logo

Calgary Flames

1-1, 0-0, 1-0
Rogers Place, Edmonton
NHL
Dallas Stars,Calgary Flames - 2019/2020
#LagSVFGM-IMMP
1
Dallas Stars logotypDALDallas Stars
6321021-17+44
2
Calgary Flames logotypCGYCalgary Flames
6230117-21-42

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus 3–1 i matcher. Nästa möte natt mot torsdag svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 3–1 i matcher. Nästa möte natt mot lördag, svensk tid.

Washington-New York Islanders, 1–3 i matcher. Nästa möte natt mot söndag svensk tid.

Boston-Carolina, 3–1 i matcher. Nästa möte natt mot torsdag svensk tid.

Västra konferensen:

Dallas-Calgary 3–2 i matcher. Nästa möte natt mot fredag svensk tid.

Colorado-Arizona, 3–1 i matcher. Nästa möte spelas natt mot torsdag svensk tid.

Vegas-Chicago 3–1 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

St Louis-Vancouver, 2–2 i matcher. Nästa möte natt mot torsdag svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.