SHL-slutspelet kan ställas in. Foto: Bildbyrån

SHL begär att SM-slutspelet ställs in

Uppdaterad
Publicerad

SHL begär att SM-slutspelet 2020 ställs in, meddelar de i ett pressmeddelande.
Svenska Ishockeyförbundet beslutar om frågan i morgon, söndag.
– Vi ser inget annat beslut än att ställa in säsongen, säger Michael Marchal, VD för Svenska Hockeyligan.

– Vi har resonerat så att vi vill genomföra slutspelet med publik. Nu är det inte möjligt och då finns inget annat beslut än att ställa in. Det är ett enigt beslut då vi träffades i dag från alla 14 klubbar, säger SHL:s vd Michael Marchal till SVT Sport.

Fanns det ett alternativ spela inför publik?

– Egentligen inte.  Sedan handlar det också om att vi inte vill sprida viruset och även spelarnas säkerhet. Det var ett ganska enkelt beslut.

Kommer ni utse någon mästare?

– Vi har inte riktigt jobbat igenom sådana här frågor. Utan nu ville vi få fram ett snabbt beslut vad gäller slutspelet, säger Marchal och fortsätter:

– Sedan har vi ett rådande regelverk där det står att SM-guld ska delas ut efter ett slutspel. Nu blir det inget slutspel och då får man dra vilka slutsatser man vill. Men i dagsläget finns det inget regelverk som säger att vi ska kora någon SM-mästare och i oroliga tider ska man försöka följa det som redan finns.

Beslut i morgon

Ett beslut kommer i morgon då Svenska Ishockeyförbundets styrelse sammanträder i morgon vid ett extrainsatt möte.

– Jag har samtalat och haft en nära dialog med Anders Källström (ordförande, SHL) . SHL har meddelat sin önskan och formellt måste Svenska ishockeyförbundet ta ett beslut, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet, till SVT Sport.

– Men jag vill inte ge mig in i några spekulationer och föregå styrelsens beslut. Men det känns bra att SHL har kommit fram till ett beslut som vi kan förhålla oss till, säger han.

Vidare står det i pressmeddelandet att: ”Beslut kring det hockeyallsvenska kvalet tas av Svenska Ishockeyförbundet i samråd med hockeyallsvenskan”.

KLIPP: Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.