Kristianstad spelar i hockeyallsvenskan även nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Kristianstad räddar sig kvar efter högdramatiskt avgörande

Det krävdes nästan fem hela perioder, 91 minuter, innan avgörandet kom.

Men det blev till slut Kristianstad som vann den avgörande matchen i play out-serien mot Väsby och får stanna i hockeyallsvenskan.

– En enorm jävla glädje. Jag ser knappt att den går in. Bara att någon börjar jubla. Det är brutal glädje, säger Kristianstads matchhjälte Rikard Olsén i C More.

Kristianstad ledde matchserien med 2-0 men Väsby kämpade sig tillbaka, kvitterade och såg till att det blev en femte och avgörande match. Och det blev en riktigt rafflande sådan.

Väsby tog ledningen i första perioden men Kristianstad kvitterde i mitten av andra. Efter en mållös tredje period gick matchen till förlängning.

Det fanns en hel del heta lägen åt båda hållen men inget avgörande kom och matchen gick till en femte period.

”Det blir tomt”

Även där fanns det gott om chanser och det var till slut Kristianstads Rikard Olsén som skickade in det avgörade 2-1-målet med ett stenhårt slagskott 11.29 in i perioden. Kristianstad håller sig därmed kvar i hockeyallsvenskan medan nykomlingen Väsby åker tillbaka ner i hockeyettan.

– Det blir tomt, plötslig död. Det är ungefär så man känner sig, plötsligt död, säger Väsbys tränare Mats Lusth i C More.