Los Angeles Anze Kopitar överlistar Anaheims Ryan Miller under nattens straffläggning. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnans ”Foppa”-kopia sänkte Anaheim

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Kings stjärna Anze Kopitar, 31, blev stor hjälte i straffläggningen mot Anaheim i natt.

Med en läcker ”Foppa”-kopia satte han avgörande 4–3.

– Jag har sett Peter Forsbergs straffmål från OS-finalen 1994 ett antal gånger på tv, säger Kopitar till Expressen.

Kopitars straff var den stora delikatessen när Kings vände dubbla underlägen till seger med 4–3 efter straffar hemma i Staples Center.

Den förre Södertälje- och Moraspelaren var den ende av de sex straffskyttarna som lyckades göra mål. Adrian Kempe, Rickard Rakell och Jakob Silfverberg missade alla sina försök.

Men Kopitar överlistade målvakten Ryan Miller på spektakulärt vis.

– Han gjorde en omvänd variant på mig för två år sedan. Det är inte omöjligt att förutse vad han ska göra, men han har valt att skjuta de senaste gångerna när han lagt straffar på mig. Ärligt talat borde jag ha förstått att han kanske skulle göra något annorlunda den här gången, säger Miller enligt Expressen.

Mål igen av Grundström

Under ordinarie tid kvitterade Anaheims Rickard Rakell till 2–2 med bara två sekunder kvar av den andra perioden. Hans 14:e fullträff för säsongen var läcker – han flippade upp pucken till sig själv och slog in den på volley vid främre stolpen.

– Jag visste att det inte var mycket tid kvar. Så fort Silfverberg sköt mot mål visste jag att det snart skulle vara över, så jag försökte hugga på pucken så snabbt jag kunde, säger Rakell till nhl.com.

Los Angeles succérookie Carl Grundström tvingade fram förlängningen när han kvitterade till 3–3 med mindre än fyra minuter kvar av matchen. Målet var hans tredje på sju matcher i NHL och han kunde enkelt raka in pucken i tom kasse efter fint förarbete av Tyler Toffoli som träffade stolpen.

NHL

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

4 - 3

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0
STAPLES Center, Los Angeles
Publik: 18230

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.