Chris Kreider hyllar Lundqvist efter sista (?) slutspelsmatchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lagkamraten om Henke: ”Har varit en ära att få spela med honom”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist har under delar av säsongen fått agera tredjemålvakt i New York Rangers och det spekuleras nu i vad som händer med ”kungen av Manhattan”.

Efter att laget inatt blev utslaget ur Stanley Cup-slutspelet hyllades Henke av den långvariga lagkamraten, Chris Kreider.

– Det har varit en ära att få lära känna honom som person och att ha fått spela med honom så länge som jag gjort, säger Kreider.

Efter att ha varit New York Rangers ohotade förstamålvakt i långt över ett decennium har Henrik Lundqvist varit in och ut ur laget den här säsongen.

– Han är professionell ut i fingerspetsarna. En fantastisk människa och idrottare. En kille som man vill kämpa sida vid sida med. Han har en större vinnarskalle än någon annan jag någonsin träffat, säger Chris Kreider efter matchen.

”Förstjänar en bättre prestation av oss”

Henke startade de två inledande slutspelsmatcherna, när säsongen drog igång igen efter 143 dagars paus. Ryske Igor Sjestjorkin var tillbaka i laget i natt och petade Henke när Rangers förlorade tredje raka matchen mot Carolina och slogs ut ur slutspelet.

– Målvaktsspelet var det minsta av våra problem. Vi gjorde fyra mål på tre matcher, det kommer man inte att vinna en slutspelsserie på, säger huvudtränaren, David Quinn efteråt.

Chris Kreider har varit lagkamrat med Henke sedan 2012. Hyllningarna efteråt får en att börja fundera om Henke har gjort sin sista match i den blåa tröjan.

– Det har varit en ära att få lära känna honom, både personen och som lagkamrat. Att få se hans dagliga arbete. Jag har den största respekt för honom, han gav allt hela tiden. Han förstjänar en bättre prestation av oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.