Landeskog målskytt direkt i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Landeskog hade inte spelat sedan mitten av mars. Men i Colorados första slutspelsmatch var svensken tillbaka – och gjorde mål direkt.

– Kroppen kändes helt okej. Ingen är hundraprocentig den här tiden på året, men det var inga problem för mig, säger Landeskog till Sportbladet.

I mitten av mars tvingades Gabriel Landeskog till operation för att reparera ett skadad knä. När Colorado-kaptenen skulle vara tillbaka på isen igen var oklart, men klubben hoppades att svensken skulle vara tillgänglig till slutspelet.

Och så blev det. I Colorados första match mot Nashville gjorde 29-åringen comeback.

Colorado rivstartade – 5-0 efter den första perioden. I andra perioden var det dags för Landeskog att skriva in sig i målprotokollet.  Efter en stökig situation framför mål gick 6-0 in via en Nashville, men Landeskog var siste Colorados-spelare på pucken och fick målet.

– Det var ett väldigt typiskt mål, en grötig situation pågick runt kassen i ett powerplay och jag fick tag i pucken på något vis, säger Landeskog till Sportbladet efteråt.

Landeskog noterades dessutom för en assist och Colorado vann till slut med 7-2.

– Kroppen kändes helt okej. Ingen är hundraprocentig den här tiden på året, men det var inga problem för mig. Och när laget får en start som den ikväll är det inte så svårt att tända till och bli inspirerad.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

7 - 2

Nashville Predators logo

Nashville Predators

5-0, 1-1, 1-1
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 18091

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.