Pittsburgh vann efter maratonrysare

Det krävdes hela tre (!) övertidsperioder för att skilja New York Rangers och Pittsburgh Penguins åt. Men till slut klev Jevgenij Malkin fram och sköt segern till Penguins. Desto tråkigare för segraren: En groggy Rickard Rakell tvingades kliva av i första perioden.

Den första åttondelsfinalen mellan Rangers och Penguins blev en riktig maratonrysare.

3-3 efter två perioder, där Mika Zibanejad spelade fram till både 1-0 och 3-2. I slutet av andra perioden kvitterade Bryan Rust för Penguins och efter en mållös tredje period gick matchen till förlängning.

Men det räckte inte bara med en eller två övertidsperioder.

83-68 i skott och tre övertidsperioder – den längsta match som någonsin spelats i Madison Square Garden – krävdes för att få fram en vinnare. Jevgenij Malkin blev stor matchhjälte när han styrde in John Marinos skott från blålinjen till 4-3.

– Det var en otrolig känsla när pucken gick in. Att spela såna här matcher är inte lätt för någon, och New York Rangers gjorde en suverän match, men jag tycker vi spelade hårt och smart och förtjänade att vinna, säger Malkin efteråt.

Rakell groggy efter brutal tackling

Lagen möts igen natten mot fredag, i match två. Men för Pittsburgh kan det bli utan Rickard Rakell. I första perioden, efter drygt 18 minuter, tacklades svensken brutalt vid sargen av Rangers-backen Ryan Lindgren. Rakell blev liggande en stund på isen innan han leddes ut till omklädningsrummet. Rakell var så groggy att han höll på att falla omkull flera gånger.

Rickard Rakell blev liggande på isen efter brutal tackling. Foto: TT Nyhetsbyrån