Den svenske lagkaptenen har nu fått på fem fullträffar i slutspelet. Foto: Bildbyrån

Landeskog nätade när Colorado tog ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Landeskog fortsätter att visa vägen för sitt Colorado, för tredje matchen i rad nätade han mot St Louis. Colorado vann matchen med 5-2 och leder nu kvartsfinalserien.

St Louis hade en 1-0-ledning i inledning av den första perioden men efter en olycklig kollision med lagkamraten Calle Rosén och Colorados Nazem Kadri, tvingades Jordan Binnington i målet att bryta matchen på grund av en underkroppsskada.

Kvittering kom i en kontring precis efter ett Power Play för St Louis. Josh Manson plockade ner pucken och spelade fram till Logan O'Connor som petade in sitt första mål i ett NHL-slutspel.

Matchen var jämn och St Louis hade puckövertaget, men det var Colorado som fick utdelning. I andra perioden stod Colorado för två mål på raken innan St Louis fick in en reducering.

Men Gabriel Landeskog släckte hoppet i slutet av den tredje perioden. Just när Ville Husso, som ersatt Binnington i St Louis-målet, var på väg att lämna isen i slutminuterna passade Gabriel Landeskog på att skjuta 4–2. Det var lagkaptenens femte mål i årets Stanley Cup-slutspel.

Det blev till slut 5-2 till Colorado som därmed leder kvartsfinalserien med 2-1. Nästa möte spelas i St Louis natten mot tisdag svensk tid.

MER NHL: Svenskarna bakom Calgarysegern (10 maj)

NHL

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

2 - 5

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

1-1, 1-2, 0-2
Enterprise Center, St. Louis, MO
Publik: 18096

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.