Scott Laughton och Alexander Ovetjkin. Foto: Bildbyrån.

Laughton överglänste Ovetjkin med hattrick

Alexander Ovetjkin svarade för två mål och två assist. Men ryssen blev ändå inte matchhjälte i NHL-matchen.

Hans Washington förlorade med 4–7 mot Philadelphia där Scott Laughton gjorde hattrick.

Laughton gjorde 1–2-målet i slutet av första perioden, framspelad av bland annat Erik Gustafsson. Sen satte han kvitteringen i början av den andra och därefter 6–4 i slutet av tredje perioden. Sean Coutier svarade för två mål för Philadelphia.

Philadelphias svenske back Robert Hägg gjorde sitt första mål för säsongen när han dundrade in 3–3 i den andra perioden.

Sexa genom tiderna

Matchen såg till att börja med ut att bli Ovetjkins show. Han satte 1–0 och 3–2 för hemmalaget, hans fjärde och femte mål för säsongen och totalt i NHL har han nu gjort 711. Totalt, med slutspelsmål, har han gjort 780 och petar därmed ner legendaren Phil Esposito från sjätteplatsen i NHL-historiens skyttliga.

Ryssen stod också för en fin framspelning, efter att ha gjort en åtta med pucken mellan sina egna ben, till Tom Wilsons 2–0-mål. Och han passade också fram till Nicklas Bäckström som gjorde 4–4 med ryggen mot målet. Bäckström fick även två assist i matchen.

Uselt målvaktsspel

Washington sköt hela 37 skott, men lagets målvaktsspel var rent ut sagt uselt. Vitek Vanecek släppte in fyra av 14 skott (71,4 i räddningsprocent) och byttes ut i slutet av den andra perioden. Craig Anderson var inte mycket bättre, släppte in två på åtta skott (75 i räddningsprocent). Philadelphias sista mål var i tom bur

KLIPP: Filip Forsberg matchhjälte mot Florida (5 februari):