Bubblan sprack i NWHL-slutspel dagarna innan semifinal och final. Bilden är från en All Star-match 2019. Foto: TT

NWHL ställer in säsongen – mitt i slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

NWHL blåser av säsongen som nått fram till semifinalerna efter ett covid-19-utbrott.

Tanken var att skapa en bubbla i den gamla OS-orten Lake Placid men istället har kaos brutit ut och de sista dagarna av de två veckornas spel har fått ställas in när man stod på tröskeln till att få fram en vinnare, skriver nyhetsbyrån AP.

Två av ligans sex lag hade redan lämnat Lake Placid med covid-19 i trupperna när dagens besked kom. Det kom som en stor överraskning. NWHL hade ännu på onsdagskvällen svensk tid inte meddelat något om beslutet på sin hemsida, där den senaste artikeln från tidigare idag handlar om tv-sändningen av semifinalerna och finalen.

Dammatch planerad i New York

– Vårt lag är förkrossat över att inte få chansen att spela om Isobel Cup, men vi ställer oss bakom ligans beslut att prioritera hälsan för spelare och personal, sade tränaren ett av de avhoppade lagen, Metropolitan Riveters Ivo Mocek, när man tvingades att ta beslutet att hoppa av slutspelet förra veckan.

Det var tänkt att semifinalerna på torsdagen och finalen på fredag skulle sänts av rikstäckande NBC, vilket skulle ökat intresset för damhockeyn ett år innan OS i Peking.

Samtidigt meddelar den konkurrerande organisationen PWHPA ( professionella damhockeyspelares förening) att man kommer att spela en match i klassiska Madison Square Garden i New York den 28 februari.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.