Leksand bröt Rögles långa poängsvit

Leksand bröt Rögles 16 matcher långa poängsvit genom 4–1-segern i Ängelholm.

– Vi är nöjda med poängen och hur vi genomför matchen, säger Leksands Patrik Zackrisson.

Inför lördagens SHL-match hade tabelltvåan Rögle bara förlorat två matcher under ordinarie tid, den senaste var mot Linköping den 30 september. Därefter tog Ängelholmslaget poäng i 16 matcher i rad.

Leksand bröt sin förlustsvit efter fyra matcher då man i torsdags slog Linköping med 6–5 på straffar.

– Det var en viktig match, säger Oskar Lang till C More om segermatchen senast.

Med stärkt självförtroende och både Lang och Mikael Ruohomaa tillbaka efter skador kunde dalkarlarna stå upp ordentligt mot Rögle. Det var en jämn och tät match, dock inte särskilt välspelad.

”Vi krigar och sliter”

Första målet kom efter 16 minuters spel i den andra perioden genom Justin Kloos. I början av tredje perioden kom både tvåan och trean. Calle Själin gjorde 2–0 och bara 29 sekunder senare tryckte Emil Heineman in 3–0.

Rögle tog vara på ett numerärt överläge, då man också plockade ut målvakten Calle Clang och spelade sex mot fyra. Efter bara sju sekunder gjorde Adam Tambellini 1–3. Modet sjönk dock för Rögle när Max Veronneau satte 4–1 för Leksand två minuter senare.

– Vi är nöjda med poängen och hur vi genomför matchen. Vi krigar och sliter och kämpar för varje meter, säger Zackrisson till C More.

– Vi har en bra matchplan och genomför den bra.

Trots förlusten är Rögle kvar på andra plats i tabellen. Leksand är inför kvällens matcher kvar på fjärde plats.

Luleå besegrade Malmö

För Malmö går det fortsatt tufft. Laget har i och med kvällens förlust mot Luleå förlorat sex av deras sju senaste matcher.

Luleå vann med 4–0 på hemmaplan och placerar sig på en femteplats i tabellen.