Loobs skrällnamn – Wikegård som förbundskapten: ”Måste ut ur studion”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s Hockeykväll listade experten Håkan Loob sina tre toppkandidater att ta över som förbundskapten för Tre Kronor då Johan Garpenlöv slutar efter säsongen. Ett av namnen överraskade: Niklas Wikegård.

– Han måste ut ur studion, ta på sig arbetskläderna och hjälpa Tre Kronor att vinna VM, säger Loob.

Niklas Wikegård var på plats tre på Loobs lista över potentiella förbundskaptener. Idag sitter han som expert i tv och senast han ledde ett lag var Djurgården säsongen 2004-2005.

– Någon kan säga att Wikegård har gjort sitt i ett bås, men jag tycker att upplägget med landslaget skulle passa en rutinerad kille som Niklas väldigt bra.

På plats två på listan fanns Frölundas Roger Rönnberg.

– Han har visat vad han kan både nationellt och internationellt. Han borde prövas på en högre nivå och då är Tre Kronor ett alldeles utmärkt exempel, säger Loob.

Etta på listan var Sam Hallam, Växjös guldtränare som sitter på ett utgående kontrakt.

– Hetaste tränaren de senaste åren tycker jag. Han har styrt upp allt i Växjö. Han gör det väldigt bra. Ibland kan det pratas om att han spelar tråkhockey, men han är fruktansvärt effektiv när han leder sitt manskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.